Nintendo DS: mindstorm

Erg vergelijkbaar met brainstorm en the professors…
Goed is dat je direct vaak beloond wordt met extra levels en ‘riddles’.
Een riddle is een raadsel, wat eigenlijk ook gewoon een puzzel of opgave is, maar wordt als beloning genoemd en bekijk je om die reden ook anders. Voelt aan als een traktatie.
De gastheer is heel irritant helaas, praat veel te veel en valt erg vaak in herhaling.

De uitleg van de puzzels zijn erg slecht, dat maakt je eerste score erg laag, en irriteert enorm. Tijdens het spelen krijg je ook geen feedback, dus 2 puzzels moest ik geheel voorbij laten gaan om uit te zoeken wat nu eigenlijk van me verwacht werd. (met name bij serie-nummers. Als je de juiste oplossing invoert, blijkt je ook nog eens op “ok” te moeten klikken… leek niet intuitief…
Op de landkaart een landje leggen was qua bediening ook niet meteen duidelijk. Hoe je een landje roteert werd ook niet uitgelegd waardoor je heel snel geirriteerd raakt (ik dus in ieder geval…)
De feedback als je iets goed hebt gedaan is ook visueel heel vreemd, ziet er namelijk uit als een verbod-verkeers-bord… hierdoor dacht ik keer op keer aanvankelijk dat ik een foute oplossing had, maar bleek pas bij beter kijken/lezen… dat ik het goed had!
 Irri!

No Comments Yet

Leave a Reply