Testing testing… GetH2O

Butterfly works ontwikkelde een bordspel en een mobiele app (spel) ten behoeve van het waterbewustzijn voor mensen uit de sloppenwijken in Afrika; GetH2O
Persoonlijk vond ik erg bijzonder te zien dat de (test)spelers tijdens het spelen leerden dat zijn tegenspelers zijn medespelers blijken te zijn. Het moet goed gaan met de community, niet alleen jijzelf kan overleven in de sloppenwijken, het collectief is belangrijk. Aanvankelijk spelen alle testers voor zichzelf en tégen de andere drie spelers, maar na één keer verliezen was dat al duidelijk als niet de bedoeling zijnde, en gaat men strategies samenwerken met de ‘tegen-spelers’.
Letterlijke uitspraak van een tester: “Ik heb niet verloren, maar ook niet gewonnen, maar leren dat je samen ding moet doen, andere insteek dan alle spelen die ik ken en doe…”
Bij Vals plat waren we allen te gast vijf testpersonen te laten spelen terwijl wij ze observeren (inclusief eyetracking) aansluitend volgde een interview. Een bijzonder leuke en interessante ervaring!
Zie hier een verslag op de site van Butterfly works.
Dank ook aan Creative seeds voor de vrijwillige medewerking!

No Comments Yet

Leave a Reply