Speel het Spel

Koop het boek “Speel het spel” gratis gesigneerd direct hier (of zonder handtekening via de boekwinkels in uw buurt of online) stuur per mail je adresgegevens en betaal 22,50 paypal: ellis (at) ellisinwonderland.nl of via NL64 ASNB 0707 8187 10.

Voor de luisteraars van het luisterboek, download hier de werkbladen om de uitdagingen te doen:

25 juni 2020 is met met uitgeverij Boom te Amsterdam het boek ‘Speel het spel’ online gelanceerd. Voor alle gasten was een wedstrijd “Wie stelt de meest uitdagende vraag aan Ellis?” – met uiteraard een hoofdprijs voor de winnaar. Zie hieronder de film van de lancering en alle vragen met antwoord:


[ The english version “Apply play • to get ahead of the game” is available here >> ]

En de winnaar is: “Op welke vraag zou je zelf graag een antwoord vinden?” – Gefeliciteerd Irma!!!!!… het kostte me veel moeite dit antwoord te formuleren ….. ;

De lancering video:

Irma: Op welke vraag zou je zelf graag een antwoord vinden?

Remco: Denk je dat spel en gamification een luxe is die je je pas kunt veroorloven als aan alle basis behoeften voldaan is? of juist een primair iets dat voor andere basisbehoeften juist meer betekenis en leefruimte creëert?

Anne vraagt hoeveel stopcontacten jij achter je hebt?! Werken die stopcontacten allemaal?

Tim: Wanneer ga je van een spel spelen, naar een spel maken?

Edgar en Ines: Kunnen wij het boek al ergens kopen?

Theo: Wat heb je zelf ontdekt of geleerd tijdens het schrijven van het boek?

Jan: Dansen wordt wel beschouwd als de oorsprong van het westers (tekst-) toneel, de oervorm van ‘geënscèneerd spelen’. Geldt dat ook voor gamen?

Rick: Je schrijft in je boek dat vrijheid de eerste voorwaarde is, maar in spelen wordt je juist vaak in een kader beperkt door de spelregels, hoe zie jij dat?

Carlijn: Je schrijft op blz 28 dat de belangrijkste voorwaarde voor spelen vrijheid is. Ofwel dat een speler zich vrij moet voelen om te spelen. Ik vroeg me af; is dit (vrijheid ervaren) een voorwaarde of is dit juist een onlosmakelijk gevolg van spelen? Ik zie in het onderwijs (dus vooral bij kinderen maar ook bij leerkrachten, docenten) en natuurlijk bovenal bij mezelf dat ik me eerst (emotioneel) veilig voel en dan tot spelen overga. Voor mij is (emotionele) veiligheid een voorwaarde die je kunt creëren zodat kinderen en grote mensen gaan spelen en zo vrijheid ervaren. Hoe zie jij dit?

Iemand uit het publiek live: kan je het boek gebruiken in het onderwijs en hoe dan?

Anne vraagt of je het boek nu ook nog open maakt? Ze wil de binnenkant zien!

Buy the book Speel het spel here >>

All questions are great and need more attention to be answered… to be continued maybe here… Please be invited to ask your question about play anytime!

thank you all for being at the book-launch!
No Comments Yet

Leave a Reply